pátek 3. března 2017

  Ráno většinou miso polívku, v poledne pořádný oběd, holky jedí doma a zdravě,
o víkendu pak nějaké tradiční jídla :).
Jen svačinky do školy často dost nezdravé :(.
Dezerty zmákne Rebeka a večeře vaříme většinou všichni.

A tak pořád doklečka... kdybych během posledních pár let neobjevila tolik
nových surovin, které jsem dřív běžně nepoužívala, byla by to už oprudivá rutina.
Vařím fakt hodně a baví mě to. Kvasím co jde, dělám rostlinné mlíka,
zkouším nové suroviny a chutě.

Tak by mě zajímalo co je vaše nově objevená a oblíbená surovina?
L








Datlovo ořechové košíčky s tvarohem a chia semínky
a klasickou růčo šlehanou šlehačkou, holky na ní trvají :).




3 komentáře:

  1. Ten posledný recept ma poriadne zaujal:-)
    Ste vynaliezaví:-)
    Tak trochu aj ja, lebo musím, bezlepkové rada pečiem z pohánkovej múky a zomletých orechov a semiačok.
    Kukuričnú a strukovinové múky nemôžem, amarantovú a ryžovú hej, teraz som sa dozvedela o tapiokovej, cirochovej atď.
    Strukoviny nemôžem, ale zelené fazuľky a červenú šošovicu trocha.
    Rada zapekám ako vy repu, koreňovú zeleninu, batáty, ale moc to tiež nemôžem.
    Celerové hranolky alebo čipsy z celeru a repy, tie som ochutnala najskôr v DM.
    No a cukina, tekvica, pór, listový špenát, semiačka, mozzarella, sú u nás stálice na cestoviny, u mňa na celozrnnú ryžu.
    Pečiem sušienky bez múky, z mletých orechov, semiačok, aj chia, kokosu, maku a buď banán, alebo mrkva.
    Stéviu som tiež začala používať.
    Chystám sa na repu v čoko ceste.
    Inšpiratívne sú pre mňa okrem blogov o varení, aj blogy:
    http://katorovo.blogspot.sk/
    http://atelier-ronica.blogspot.sk/
    Pekný víkend:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý večer Aleno,
    děkuji za milý komantář a tipy, blogy prozkoumám stejně jako váš. My teda nemáme žádné zdravotní omezení, snažím se na to jít intuicí a informace třídit na to co je přirozené a podporuje to funkce organizmu a na to co je marketing a móda. Nechci si dávat nálepky, ale poslouchat tělo a naučit děti fungovat bez nadbytečných a rafinovaných potravin.
    Jediné čemu jsem zatím nepřišla na chuť je amarant :). Dám mu ještě šanci :). A na sušenky jsem skoro zapomněla :) uděláme si je, máme je rádi.
    Teda řepa v čoko těstě, to zní hodně zajímavě :), dejte vědět jak se povedla. Bez luštěnin si to tedy moc neumím představit.
    Ještě jednou moc děkuji za tipy. Jdu si počíst.
    Krásný večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem:-)
      Je fakt, že sa takto stravujeme už cca desaťročia, ale zdravotné problémy prišli až časom, životom s autizmom:-)
      Strukoviny som neopustila, zelené lusky a trocha červenej šošovice, to sa dá.
      Zvyšok rodiny si je hlavne čo im chutí a potom aj takto zeleninovo... sme ako stádo kôz:-)
      Už pred tridsiatimi rokmi som deťom, úplne malým, odšťavovala, aj s cesnakom, robili sme celozrnné placky, zrno mleli na kávovom mlynčeku a to v paneláku s vrecom zrna:-)
      A dlho som doma a opatrujem, takže bolo treba vedieť variť aj z trávy:-)
      Mafiny s čoko a červenou repou robila Ronica, výtvarníčka a myslím, že ste aj krajovo blízko:-).

      Vymazat